Search found 7 matches

by auto-mation-assist
11 Sep 2021, 20:43
Forum: Bug reports
Topic: Multi part component value field error when part swapped
Replies: 0
Views: 1107

Multi part component value field error when part swapped

When replacing a component like a OpAmp that has two circuits on a schematic and one of the component parts value fields is blank then when updating to a like component that has a information in the value filed for all its parts it updates the component value fields to the new value field informatio...
by auto-mation-assist
11 Sep 2021, 19:26
Forum: DipTrace PCB Layout
Topic: Having trouble clearing ground plane area
Replies: 3
Views: 602

Re: Having trouble clearing ground plane area

I zoomed in and found a very small gap right were the poly-lines start and finish location was. Manually editing the poly-line outline properties corrected my problem and now the area clears of copper as desired. This gap likely appeared while doing some prior editing and is why it cleared of copper...
by auto-mation-assist
11 Sep 2021, 17:25
Forum: DipTrace PCB Layout
Topic: Having trouble clearing ground plane area
Replies: 3
Views: 602

Re: Having trouble clearing ground plane area

I will zoom in and look for the potential gaps in the poly lines as you suggest and if I see none will try the polygon suggestion.
by auto-mation-assist
09 Sep 2021, 16:40
Forum: DipTrace PCB Layout
Topic: Having trouble clearing ground plane area
Replies: 3
Views: 602

Having trouble clearing ground plane area

I'm attempting to clear a area on layer 2 ground plane to reduce capacitive effects to parts mounted above it on layer 1. I can place a poly shape on the ground plane layer and it will clear the copper pour area inside the shape when I change properties to layer 2 route keep out. Then as a number of...
by auto-mation-assist
29 Aug 2021, 01:00
Forum: Bug reports
Topic: Vias on board but not used
Replies: 1
Views: 557

Vias on board but not used

I noticed that running design checks that 4.1.3.1 does not seem to report that there are through drilled vias that are only connected on the top layer. It would be nice if it would report these to help with cleanup work. Another thing that does not seem right to me is that in the schematic entry it ...
by auto-mation-assist
05 Apr 2021, 12:36
Forum: Bug reports
Topic: Drill file missing holes
Replies: 6
Views: 1128

Drill file missing holes

I got a board back that had all via's through drilled with no plating that were supposed to just go from top to the power layer 3 making the board useless. This made me look into the generated drill files and led me to believe that the drill files were not the cause of this problem. But I did notice...
by auto-mation-assist
16 Mar 2021, 19:59
Forum: Other questions and issues
Topic: Problem with compoment name changing and value missing
Replies: 0
Views: 1262

Problem with compoment name changing and value missing

I have been self training on Diptrace and having some issues with errors being generated in my library files. I use the a library as a regular file with library name being the same as the component it contains. Thus each component has its own file with the .eli extension. So the .eli file name being...