Pcbway not seeing layers

DIY Projects and Methodologies, Hobby Circuits, Circuit Samples
Post Reply
Message
Author
finalman
Posts: 6
Joined: 25 Nov 2019, 22:02

Pcbway not seeing layers

#1 Post by finalman » 19 Oct 2022, 00:09

So I'm building a few simple and small two sided adapter boards that have afew static Via's that go through the board. The only things on the bottom of the boards are the Via's and trace/s that join them together.

Now when I load these into pcbway they fail verification with a no bottom solder mask layer error. Even though the file exists inside the uploaded Gerber zip file. However if I put a mounting hole or a through-hole pad the error goes away. Though I don't need a mounting hole or a through-hole pad for these boards.

Also if I don't have anything in the silkscreen layers and with the layer files exported and confirmed to be in the Gerber .zip file Pcbway fails verification stating that I have a don't have a bottom silkscreen layer.

Anyone had any similar issues with pcbway and how did you fix them?

Alex
Technical Support
Posts: 3734
Joined: 14 Jun 2010, 06:43

Re: Pcbway not seeing layers

#2 Post by Alex » 19 Oct 2022, 07:01

PCBWay online viewer fails if you load empty Gerber files. Once you add something on the layers then Gerber files are viewed normally.
You can click on "Files" button on export Gerber dialog window and exclude empty Gerber layer from "Export All" option.

finalman
Posts: 6
Joined: 25 Nov 2019, 22:02

Re: Pcbway not seeing layers

#3 Post by finalman » 19 Oct 2022, 19:54

Easy fix was I placed a mounting hole and a dot on each silkscreen layer outside of the board points.

Post Reply