Linking schematic to predefined board size.

Drawing Schematics, Hierarchical Design, BOM, Exporting net-lists, etc.
Post Reply
Message
Author
WA2SQQ
Posts: 11
Joined: 05 Sep 2018, 14:17

Linking schematic to predefined board size.

#1 Post by WA2SQQ » 05 Aug 2022, 11:22

So I’ve completed the schematic capture process. I have also figured out how to to create a custom sized board. How can I associate the schematic with the board size I createD? I assume it would require some sort of auto component placement?
Thanks in advance!

farley
Posts: 144
Joined: 15 Sep 2011, 16:28

Re: Linking schematic to predefined board size.

#2 Post by farley » 05 Aug 2022, 17:02

In the PCB Layout program, with your PCB outline visible, select File->Renew Layout From Schematic->By Components...
Select the schematic and click "Open" in the file dialog.

That should import all of your parts to your layout. Next, arrange the components inside the outline.

WA2SQQ
Posts: 11
Joined: 05 Sep 2018, 14:17

Re: Linking schematic to predefined board size.

#3 Post by WA2SQQ » 05 Aug 2022, 17:17

Thank you so much,I’ll try it this evening

Post Reply