Trouble attaching pins to pads while creating a new component

Making your own components and patterns, organizing and using libraries.
Post Reply
Message
Author
Werner
Posts: 7
Joined: 17 Jan 2012, 01:08

Trouble attaching pins to pads while creating a new component

#1 Post by Werner » 12 Jan 2022, 20:51

Hi Guys, Hope someone can give me some clues as to what I am doing wrong? I am trying to create a new component but am having trouble when it comes to attaching the pattern I created for it. As in the picture below I am not able to get the connection between the pins and pads? If I try to assign a pad number it will just revert back to being empty/ no value as you see in the picture. I would like to assign pin 1 to both pad 1 and 2 and pin 3 to pad 3

Thanks in advance for any help!

Werner
Snap26.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Tomg
Expert
Posts: 1863
Joined: 20 Jun 2015, 14:39

Re: Trouble attaching pins to pads while creating a new component

#2 Post by Tomg » 12 Jan 2022, 22:23

Go to the schematic symbol and the pattern that are displayed at the top of the "Attached Pattern" dialog window and...
1) Drag a line from pin 1 (symbol) to pad 1 (pattern).
2) Drag a second line from pin 3 (symbol) to pad 3 (pattern).
3) Connect pad 1 (pattern) to pad 2 (pattern) by dragging a third line between them.
Tom

Werner
Posts: 7
Joined: 17 Jan 2012, 01:08

Re: Trouble attaching pins to pads while creating a new component

#3 Post by Werner » 13 Jan 2022, 13:50

Tomg, Thanks so much for the help I got it!
Have a great day!

Post Reply