Showing shielded cable and Coax in schematic

"How-to" questions from new engineers and designers. Please ask and respond here.
Post Reply
Message
Author
steve_w
Posts: 8
Joined: 21 Mar 2012, 02:06

Showing shielded cable and Coax in schematic

#1 Post by steve_w » 02 Feb 2015, 00:23

Is there a way of displaying shielded cable in schematic?

In particular showing grounds on the shielded cable?
Steve W
(Retired Electronics Technician)

mtripoli
Expert
Posts: 139
Joined: 06 May 2014, 11:56
Contact:

Re: Showing shielded cable and Coax in schematic

#2 Post by mtripoli » 12 Feb 2015, 11:19

Isn't this a simple matter of creating your own schematic symbol? Usually, shielded cable is shown as a line with a circle around it; the circle having a line to a ground connection.

steve_w
Posts: 8
Joined: 21 Mar 2012, 02:06

Re: Showing shielded cable and Coax in schematic

#3 Post by steve_w » 12 Feb 2015, 20:21

Yeah,

Thats what I am doing now and that works for most schematics, but in some instances you want to show detail of how earthing is done to avoid ground loops and the like. I was drawing up a cabling schematic for my brothers gyrocopter VHF radio. I wanted to shop him how to terminate the grounds for the radio audio in accordance with the manufacturers installation instructions. Which is NOT chassis ground. The job is done and dusted and I just wondered if other people had had this problem and there was an easy solution.

Thanks for your reply

Steve W
Steve W
(Retired Electronics Technician)

Love life
Posts: 8
Joined: 01 Apr 2017, 02:09

Re: Showing shielded cable and Coax in schematic

#4 Post by Love life » 30 Aug 2019, 03:18

Cloom is a reliable wire harness, and cable assemblies manufacturer. I think can help you. Shielded cable and Coaxial cable. https://www.wiringo.com/shielded-cable- ... -know.html and https://www.wiringo.com/coaxial-cable-t ... -type.html

Post Reply